1. Got a question or need help troubleshooting? Post to the troubleshooting forum or Search the forums!

On start-up screen shows robo logo then turns black

Discussion in 'Troubleshooting' started by David Mortlock, Oct 29, 2017.

  1. David Mortlock

    David Mortlock Active Member

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    240
    Likes Received:
    72
    When I turn my C2 on the robo logo shows for several minutes and then the screen goes black.

    I worked OK last time I used it, about 4 weeks ago but now is giving this problem.

    Is it just going to be loose cables that need re-seating or is it likely to be something else.

    Just asking before I pull it apart in case it may be something simple.

    Many thanks in advance
     
  2. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    21,524
    Likes Received:
    7,061
    Loose cables are the first thing to check.
    If they are good to the Pi then you might have a bad boot SD CARD
    See if you can still connect to OctoPrint even without the LCD.
     
  3. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    21,524
    Likes Received:
    7,061
    I don't really think the cables are the issue since it displays the boot logo.
     
    Kilrah likes this.
  4. David Mortlock

    David Mortlock Active Member

    Joined:
    Feb 20, 2013
    Messages:
    240
    Likes Received:
    72
    I have never tried connecting through Octoprint before, just use the USB stick to print.

    I will have to try it.

    Time to get the book out for that one.

    EDIT:- Just tried to connect with the ios app with no luck
     
    #4 David Mortlock, Oct 29, 2017
    Last edited: Oct 29, 2017
  5. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    21,524
    Likes Received:
    7,061
    I can't use that (no iPhone)
    but if you know the printer IP address just point your browser at it and see what you get.
    OctoPrint should be there.
     
    Geof likes this.
  6. Geof

    Geof Volunteer Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,292
    There are 2 lights on the pi (small board in elect compartment) are they on when the printers on? Power cord just failed in mine (just fixed it with a old phone cord lol)
     
  7. OutsourcedGuru

    OutsourcedGuru Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2017
    Messages:
    752
    Likes Received:
    141
    If it's been off for several weeks, it could be that it's tried to do that latest upgrade and is choking on some kind of timeout if it can't reach their server. First, I'd wait a long time to see if it pulls itself back up. I'd try a second bootup. And if all that fails, I'd try to connect to the http://ipaddress and then do the manual upgrade seen here.

    If OctoPrint isn't being served up then I'd at least see if I could "ssh pi@ipaddress" the Raspberry Pi 3 to see if it's booted.
     
  8. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    21,524
    Likes Received:
    7,061
    And for your own mental sake if you have NOT yet done it, back up the SD card on the Pi.
    Then if it gets corrupted you can just reimage it back and let it update.
     
  9. Stera8

    Stera8 Member

    Joined:
    Dec 31, 2016
    Messages:
    32
    Likes Received:
    15
    As Mark said, update it... I had the same issue and I just reinstalled the OS
    I had to go through a few updates but its back and good as new

    ....until the drive gear flew off
     

Share This Page