1. Got a question or need help troubleshooting? Post to the troubleshooting forum or Search the forums!

Solved Silicon Bed Thermistor settings.

Discussion in 'Troubleshooting' started by drandolph, Oct 24, 2016.

  1. drandolph

    drandolph Member

    Joined:
    Aug 15, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    24
    So I finally gave up on the stock heater for the R1 and replaced it with a silicon bed and relay. I'm running the V2 of Robo's firmware and the problem I have is that the silicon bed wants the thermistor value in Marlin to be "11" which seems to be on the later releases on Marlin and not the ones Robo has available. I'm too lazy to sit there and try to manually configure out everything on the latest Marlin so I'm either trying to find a pre-built ready to go or a way to get "11" settings dropped into Robo's version. I can't seem to find where that is defined in the firmware.
     
  2. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    21,524
    Likes Received:
    7,061
    You could upgrade to the later versions of Marlin. @WheresWaldo has a thread discussing this.
    The alternative is to rewrite some of the lower layer code in the old firmware source.
     
    Geof likes this.
  3. Geof

    Geof Volunteer Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    6,672
    Likes Received:
    2,292
    I suggest the rc firmware @WheresWaldo has as well. Im using it and its just wonderful.
     
  4. danzca6

    danzca6 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2015
    Messages:
    2,161
    Likes Received:
    1,074
    Yeah please upgrade to the 1.1.0 version. The old school Marlin Robo has been using is way behind and their R1+ V2 has faults that I don't recommend updating to. You can do so many more things with the newer firmware as well.
     
  5. drandolph

    drandolph Member

    Joined:
    Aug 15, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    24

Share This Page