1. Got a question or need help troubleshooting? Post to the troubleshooting forum or Search the forums!

General question on belts

Discussion in 'General Questions' started by Ogbo14, Aug 30, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ogbo14

    Ogbo14 New Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    8
    I have had my R2 for about a week and I have noticed one of the belts leaving a residue in the motor and side panels. Is this normal wear or is this another issue. [​IMG]

    Sent from my SM-N910V using Tapatalk
     
  2. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    23,629
    Likes Received:
    7,312
    Some cast-off from belts is normal, but that is a lot for just a week ... can you tell if there is anything rubbing back there?
    Gantry still square and nothing shifted on the frame ?
     
  3. Ogbo14

    Ogbo14 New Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    8
    It appears that the grip for the belt was rubbing against the frame of the unit. I moved one of the rugs slightly back to give it a live it more space and now there's definitely no rubbing sound. Will need to do a test print to make sure nothing is shifted.[​IMG]

    Sent from my SM-N910V using Tapatalk
     
    mark tomlinson likes this.
  4. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    23,629
    Likes Received:
    7,312
    Good catch. We have seen a number of unit with the gantry/frame shifting during shipping.
     
  5. Ogbo14

    Ogbo14 New Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    18
    Likes Received:
    8
    The unit sounds really smooth now. Thanks for the help


    Sent from my SM-N910V using Tapatalk
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page