1. Got a question or need help troubleshooting? Post to the troubleshooting forum or Search the forums!

E3-Pro Filament not loading...clicking noise

Discussion in 'Troubleshooting' started by john baskett 1234, May 4, 2021.

  1. john baskett 1234

    john baskett 1234 New Member

    Joined:
    May 4, 2021
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I was printing something overnight, and the filament suddenly jammed. The machine 'finished' the print, however only the bottom half of the print was actually done. When I tried checking the filament through an un-load/load, there is a clicking noise and I am unable to load the filament into the machine. It only goes 1/2 way in then jams. How do I fix this? And, how do I prevent this in the future?
     
  2. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    23,361
    Likes Received:
    7,289
    @Geof can help you find an answer
     
  3. Geof

    Geof Volunteer Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    6,728
    Likes Received:
    2,328
    Hey there the E3 pro is different than the E3 but if your printing PLA, heat up to ABS temperature on the hotend, try to push the filament through, you only need a little bit to push through then pull out the filament. Your doing this manually. The routines probably won’t help as you’ve likely ground down your filament at the extruder gear. Does the e3 pro come with a spare hotend like the E3 did ?
     
    mark tomlinson likes this.

Share This Page