1. Got a question or need help troubleshooting? Post to the troubleshooting forum or Search the forums!

y axis issues

Discussion in 'Technical Support' started by mark tomlinson, Nov 10, 2013.

  1. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    21,537
    Likes Received:
    7,061
    Let me start by saying that the Y axis belt seems tight enough.
    When starting up it often will not travel all the way to activate the limit switch.
    It is a physical binding. You can't force it further.
    Tearing the bed off and reassembling will solve it for a number of prints.
    However it gets back to the same situation. Then homing it will cause it to try and go to the limit
    It just can't...

    Not sure what is the best thing to look at. Once you get it fixed it works fine for a day or two.
     
  2. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    21,537
    Likes Received:
    7,061
    Not sure what is causing the binding. Y axis belt too loose? Too tight?
    I lubricated the slider bears last time, they are moving smoothly.
     
  3. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    21,537
    Likes Received:
    7,061
  4. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    21,537
    Likes Received:
    7,061
    I guess this is moot at this point.
     

Share This Page