1. Got a question or need help troubleshooting? Post to the troubleshooting forum or Search the forums!

Unanswered Y motor doesn't work :( URGENT

Discussion in 'Troubleshooting' started by Poodineh, May 16, 2015.

  1. Poodineh

    Poodineh New Member

    Joined:
    Jun 18, 2014
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Hi dear friends,
    As I filmed in attached movie, Before that I thought the stepper motor is damaged, but when I changed the connector to other drivers I found the motor works truly. Please urgently help me.
    Thank you all very much in advance.

    movie URL : http://www.m3d.ir/video0105.mp4
     
    #1 Poodineh, May 16, 2015
    Last edited: May 16, 2015
  2. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    23,518
    Likes Received:
    7,304
    That is either a bad RAMPS board or the small stepper driver card for that stepper (the Pololu boards they look like this: https://www.pololu.com/product/2981) is bad to needs to be tuned.
     
    #2 mark tomlinson, May 16, 2015
    Last edited: May 17, 2015
  3. Poodineh

    Poodineh New Member

    Joined:
    Jun 18, 2014
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Hi,
    These are original ROBO3D parts that used in my machine. You mean I have to change RAMPS and driver?
     
  4. Poodineh

    Poodineh New Member

    Joined:
    Jun 18, 2014
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    These are original ROBO3D parts that used in my machine. You mean I have to change RAMPS and driver with new one?
     
    #4 Poodineh, May 16, 2015
    Last edited: May 16, 2015
  5. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    23,518
    Likes Received:
    7,304
    I am saying that one of those parts is probably bad and causing your problem.
    If it is under warranty contact Robo3D for a replacement. If they replace the entire RAMPS (and the 4 stepper drivers) then that will probably solve it.
     
    Poodineh likes this.
  6. barry ginsberg

    barry ginsberg New Member

    Joined:
    May 13, 2015
    Messages:
    28
    Likes Received:
    7
    This may too simple, but mine stopped because the belt had failed.
     
    Poodineh likes this.
  7. Poodineh

    Poodineh New Member

    Joined:
    Jun 18, 2014
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0


    please take a look again guys.
    the motor and drivers are safe and sound, but it spins in 1 direction
     
  8. Mike Kelly

    Mike Kelly Volunteer

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Messages:
    6,967
    Likes Received:
    2,276
    Probably a broken wire inside the stepper motor. Submit a replacement part request or buy one from the replacement page (or more locally)
     

Share This Page