1. Got a question or need help troubleshooting? Post to the troubleshooting forum or Search the forums!

Cooling issues ??

Discussion in 'Troubleshooting' started by Shrey, Jan 22, 2018.

  1. Shrey

    Shrey Active Member

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    143
    Likes Received:
    60
    Not even sure how this happened, I’m assuming it’s because of cooling issue but still would like different take to see what you guys think.

    I printed it at 182 F,

    006D2C2B-E9DA-4E24-8150-7CEF5073F8F0.jpg


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. mark tomlinson

    mark tomlinson ༼ つ ◕_ ◕ ༽つ
    Staff Member

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    21,544
    Likes Received:
    7,062
    Similar things happen. It is heat, but not the way you might think.
    As the model got taller the layers got ... smaller. So the extruder was coming back over a given spot faster.
    Yes, you need to have your FANS on 100% by then, but with a small enough layer even that will not cure it.
    You need to tell the slicer to set a minimum print time for all layers. Then even smaller layers will have time to cool.

    In Simplify it is the Speed Overrides/fan overrides: These are default settings, I usually set it to allow more time for any layer less than 30 seconds and to be max cooling for any smaller layers.
    MinLayerSpeed.jpg
     
    Shrey and Geof like this.
  3. Shrey

    Shrey Active Member

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    143
    Likes Received:
    60
    I see what you mean yeah this helps a lot thanks


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     

Share This Page